+31 (0)70 24 00 956 info@solitt.nl

Nienke Smeets

Nienke Smeets adviseert en verleent bijstand aan personen, bedrijven en instellingen die als verdachte, slachtoffer of getuige verwikkeld zijn in strafrechtelijke onderzoeken. Zij heeft ruime ervaring in het verlenen van bijstand in fraude- en milieuzaken, (internationale) corruptie, witwassen en WWFT-kwesties, en het begeleiden van onderzoeken van de Inspectie SZW bij ernstige arbeidsongevallen.

advocaat Nienke Smeets

Nienke Smeets adviseert en verleent bijstand aan personen, bedrijven en instellingen die als verdachte, slachtoffer of getuige verwikkeld zijn in strafrechtelijke onderzoeken.

Ook begeleidt Nienke personen die als verdachte of getuige worden verhoord door de politie, FIOD, toezichthouder of rechter. Zij treedt regelmatig op voor werknemers (zoals BOA’s, ambtenaren en chauffeurs) die in de uitoefening van hun functie verdachte worden in een strafzaak.

Cum laude

Nienke studeerde Nederlands recht met specialisatie Forensica, criminologie & rechtspleging aan de Universiteit van Maastricht, waar zij cum laude afstudeerde. Zij is in 2010 beëdigd als advocaat. Tussen 2010 en 2016 werkte zij als strafrechtadvocaat bij CMS in Utrecht. Sinds 2016 is zij verbonden aan Solitt Advocaten.

Nienke publiceert regelmatig en is lid van de Nederlandse Vereniging van Jonge Strafrechtadvocaten en de European Criminal Bar Association.

blauwe-streep