+31 (0)70 24 00 956 info@solitt.nl

Dian Brouwer

Dian Brouwer staat bedrijven, instellingen en personen bij die als getuige, verdachte of slachtoffer zijn betrokken in handhavingsonderzoeken. Hij verleent bijstand in (fiscale) fraude onderzoeken, in (internationale) corruptiezaken, in onderzoeken naar aanleiding van (dodelijke) arbeidsongevallen en in zaken met betrekking tot koersmanipulatie en handel met voorwetenschap.

advocaat Dian Brouwer

Dian Brouwer staat bedrijven, instellingen en personen bij die als getuige, verdachte of slachtoffer zijn betrokken in handhavingsonderzoeken.

Daarnaast ondersteunt hij ondernemingen bij het verrichten van interne (corruptie of fraude) onderzoeken en adviseert hij hoe strafrechtelijke problemen te vermijden, meer in het bijzonder op het gebied van anti-corruptie compliance.

Bijzonder hoogleraar

Brouwer is Bijzonder hoogleraar Verdediging in Strafzaken aan de Universiteit Maastricht en wordt in internationale directories (Legal 500, Who’s Who, Chambers, Best Lawyers) erkend als specialist op het gebied van het witte boorden- en ondernemingsstrafrecht.

Dian is in 1993 in Groningen afgestudeerd in de richtingen Strafrecht en Ondernemingsrecht. Daarna is hij als docent en onderzoeker aan de Rijksuniversiteit Groningen verbonden geweest. Na de afronding van zijn proefschrift (“Dwangmiddelen in bijzondere wetten”) is hij in 1999 als advocaat in dienst getreden bij een strafrechtelijke niche-kantoor in Den Haag. Tussen 2006 en 2016 was hij hoofd van de sectie Corporate Criminal Defence van CMS. In 2016 heeft hij Solitt Advocaten opgericht.

Lidmaatschappen

Dian is lid van de Adviescommissie Strafrecht van de Nederlandse Orde van Advocaten, lid van de Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten (NVSA), en lid van de Advisory Board van de Europese Vereniging van Strafrechtadvocaten (ECBA). Buiten de kring van de advocatuur is hij lid van de Adviescommissie Modernisering Wetboek van Strafvordering van het Ministerie van Veiligheid en Justitie. In de periode 2010-2015 was hij medeoprichter en voorzitter van de Vereniging van Cassatieadvocaten in Strafzaken (VCAS).

blauwe-streep